Stedas dizajn logo

Usluge

Izrada infografike

Što je infografika?

Infografika (eng. infographic) je grafički prikaz kompleksnog seta podataka i informacija koji na atraktivan i zanimljiv način pomaže korisniku da brzo i jednostavno razumije temu ili pojam koji se obrađuje. Ukratko, radi se o postupku u kojem se gomila neobrađenih informacija i podataka sortira u određene grupe, zatim analizira i na kraju vizualno prezentira posjetiteljima i/ili klijentima.

U današnje vrijeme društvenih mreža, brzog pregledavanja informacija i sadržaja na web stranicama te kratkog vremena korisnikove pažnje - vrlo je važno privući pažnju posjetitelja te ih zainteresirati za Vaše proizvode i usluge.

Zašto je infografika toliko privlačna?

90% informacija koje dolaze u mozak su vizualnog karaktera, a više od 45% korisnika radije bira vizualnu informaciju nego običan tekst prilikom učenja ili savladavanja određenog zadataka/teme. Upravo je to jedan od glavnih razloga zašto se više od 65% populacije oslanja na vizualnu informaciju umjesto čitanja običnog teksta.

Koji su benefiti za Vašu tvrtku, instituciju, organizaciju?

Promovirajući infografiku Vašoj ciljanoj skupini korisnika i klijenata i dijeleći je sa drugim internetskim stranicama i na društvenim mrežama - infografika omogućava:

 • povećanje posjećenosti stranice (sa društvenih mreža ili stranica koje koriste Vašu infografiku)
 • prepoznatljivost brenda, usluge ili proizvoda
 • povratne linkove (dobro za tražilice, SEO)
 • povećanje prodaje proizvoda/usluga
 • privrženost klijenata i poticanje njihovog interesa za komunikacijom s Vašom tvrtkom

Za što se može iskoristiti infografika?

 • prezentacije
 • edukacijski materijali
 • godišnja i statistička izvješća
 • PR promocije
 • profili kompanija
 • životopisi
 • karte i mape
 • "how-to" vodiči

Infografiku možete iskoristiti i za sve ostale kompleksne i stručne teme koje želite prikazati i objasniti na jednostavan i razumljiv način.

Koliko košta izrada infografike?

Prosječna cijena izrade infografike iznosi 5000 kn. Imajte u vidu da cijena izrade infografike ovisi o sljedećim faktorima:

 • kompleksnosti materije koja se obrađuje/ispituje,
 • broju vizualnih elemenata (grafovi, tablice, crteži i sl.),
 • broju statističkih podataka
 • vremenu potrebnom za istraživanje i analizu podataka
 • broju mogućih ispravaka (revizija) predloženog dizajna i koncepta

Pogledajte cjenik paketa.

Želite naručiti infografiku?

Zatražite ponudu ako želite naručiti infografiku "prema mjeri" ili odaberite određeni paket

 

 

Izrada web stranica

Web dizajn, izrada web stranica

Izrađujem vizualno atraktivne, upotrebljive internet stranice prema aktualnim web standardima (HTML, CSS). Takve web stranice su jednostavne i upotrebljive i u konačnici omogućavaju pozitivno iskustvo posjetitelja Vaše web stranice.

Koliko košta izrada web stranice?

Cijena izrade web stranice ovisi o vrsti stranice (mini stranica, korporativna stranica, web portal...). Pogledajte cjenik.

Uvjeti plaćanja: prema dogovoru (gotovina, tekući račun, žiro-račun). Prije početka izrade uplaćuje se avans u iznosu od 70%, a preostalih 30% nakon obavljenog posla.

Moji web projekti

Pogledajte izdvojene web projekte na kojima sam radio (popis svih web projekata možete dobiti na upit)

Što (ne)mogu napraviti?

Izrađujem web stranice za pojedince, tvrtke i ustanove. Web stranice radim "od početka" (unikatno) bez korištenja gotovih predložaka. Isporučujem ih do osnovne razine programske funkcionalnosti (npr. kontakt obrzac, online anketa i sl.). Naprednije programiranje ne radim (CMS, web katalog/web shop i sl.).

Želite naručiti izradu web stranice?

Zatražite ponudu.

Analiza web upotrebljivosti

Što je web upotrebljivost?

Web upotrebljivost (eng. web usability) je kvalitativan atribut koji određuje u kojoj mjeri je jednostavna upotreba grafičkog sučelja web stranice.

Web upotrebljivost je dio cjelokupnog procesa izrade web stranica i važna komponenta za stvaranje uspješne i kvalitetne stranice. Glavno načelo upotrebljivosti je jednostavna i intuitivna web stranica koja pomaže posjetitljima u izvršavanju njihovih zadataka i želja na stranici. Naime, posjetitelji žele brzo i jednostavno pronaći određene informacije. Ako tražene informacije ne pronađu tada odlaze na stranice vaše konkurencije! Upotrebom provjerenih i općeprihvaćenih načela upotrebljivosti na dobitku su i posjetitelji stranica i vlasnici istih.

Koje su izravne koristi?

Želite li imati web stranicu koja će Vam donositi više posjetitelja, više upita i u konačnici veću zaradu? Analiza upotrebljivosti otkriva trenutne zapreke i probleme na stranici te nudi jasno i brzo rješavanje istih u cilju postizanja boljeg učinka i zadovoljstva korisnika. Osim toga, dokazana je isplativost ulaganja u upotrebljivost stranica (ROI).

Kome je namijenjena analiza upotrebljivosti?

Analiza je namijenjena malim, srednjim i velikim tvrtkama, državnim institucijama i financijskim organizacijama (internet bankarstvo) koje već imaju web stranice ili rade na redizajnu starih stranica i žele dobiti kvalitetnu i profesionalnu pomoć u vezi upotrebljivosti njihove stranice.

Koliko košta analiza?

Nemoguće je precizno odrediti cijenu analize web stranice jer svaka stranica ima svoje specifičnosti i različitosti te u konačnici zahtjeve. No, prosječna cijena analize web upotrebljivosti kreće se od 3000kn do 10 000 kn, a određuje se na temelju tri bitna faktora:

 • VRSTA STRANICE – npr. web portal, e-bankarstvo, web trgovina, korporativna stranica
 • BROJ ANALIZIRANIH STRANICA – npr. 1, 3, 10 ili više stranica
 • "DUBINA" I KOMPLEKSNOST stranice/zadatka/funkcije

Na temelju klijentovih konkretnih zahtjeva i opisa projekta – dobiva se konkretna ponuda sa cijenom i ostalim informacijama u vezi analize.

Želite naručiti analizu upotrebljivosti Vaše web stranice?

Zatražite ponudu.

Želite naručiti određenu uslugu?

Zatražite ponudu ako želite naručiti uslugu "po mjeri" ili pogledajte cjenik usluga.

Za sve dodatne informacije možete me kontaktirati.